Bearbetning

frasning
För vår bearbetning använder vi oss av våra moderna maskiner som är automatiserade (robotstyrda) och halvautomatiserade för att säkra högsta precision. Genom skärande bearbetning borrar, fräser och gängar vi alla material med precision. Eftersom vi har lång erfarenhet och bred kompetens inom CNC-fräsning och skärande bearbetning kan du känna dig säker när du lämnar ditt projekt i våra händer.

I vår maskinpark ingår flertalet CNC fräsmaskiner med 3-5-axlig bearbetning samt fleroperationsmaskiner med svarvfunktioner. Med den typen av fräsmaskiner vi använder kan maskinen ställas i alla vinklar för åtkomlighet, optimala skärförhållanden och/eller optimal precision. Dessutom har vi en CAD/CAM-lösning som gör att vi kan garantera högkvalitativ och avancerad tillverkning med extra fokus på detaljerna. CAD är ett applikationsprogram som används från designstadiet till när fräsprogrammet utarbetas. Designen verifieras grafiskt med hjälp av en 3D datamodell, CAM. Modellen används i CAM system för att bearbetas och skickas sen direkt in i fräsmaskinens styrsystem.

Viktigt med bra ytbehandling

Något som är viktigt för många material är en bra ytbehandling. Det är också något vi är väldigt kunniga inom. Med ytbehandling kan du förlänga materialets livstid avsevärt. Det kan också stärka ett billigare material samt ge isolering. Om det handlar om en produkt som ska ha ett visst designvärde räcker det till exempel inte med en yta som står emot rost, den måste också ha ett snyggt utseende och kännas lyxig. Det kan vi också hjälpa dig med. Se ett par exempel på just detta under våra referenser.

Ett helhetstänk

Som ni märker har vi tänkt på varje del av produktionsprocessen för att kunna garantera dig bästa möjliga resultat. Självklart kan vi även hjälpa dig ta fram komplicerade detaljer på prototypstadie. Har du kanske behov av konstruktionshjälp eller behöver råd om hur du bäst optimerar eller anpassar en detalj för tillverkning? Då har vi också ett nära samarbete med AB Evirex, ett konsultbolag inom mekanisk konstruktion. Hör av dig till oss så kan vi diskutera vad som skulle funka bäst i er situation.

Kontakta oss

11 + 14 =