CAM

cad
Vi på Tylena arbetar med CAD/CAM systemet Mastercam. CAM står för Computer aided manufacturing eller datorstödd tillverkning och det är där din komponent bearbetas. I CAM-programmet tar våra beredare upp 2D eller 3D-modellen för att lägga upp det optimala CNC-programmet till våra maskiner. Detta för att få fram bästa metoden för att bearbeta detaljen i våra CNC-styrda maskiner. Detta kallas för CAM-beredning.

Använder världsledande teknik

Vårt program Mastercam är inte för inte det ledande CAD/CAM systemet i världen. Det är ett innovativt system med flexibla lösningar. Eftersom professionalitet är A och O hos oss valde vi därför Mastercam för att strömlinjeforma hela processen och kunna ge dig som kund ännu bättre stöd i din produktion. Med CAM kan vi nämligen få fram en helt verklighetstrogen simulering formgivningen. CAM använder vi så att vi med exakt precision kan producera komplexa detaljer i din komponent. Eftersom både CAD och CAM är en viktig del i vårt precisionsarbete gör det också det enklare för oss att vara ditt bollplank. Med hjälp av CAM systemet är det nämligen lättare att ge dig tydlig och detaljerad feedback på din 3D-modell. Det kan till exempel handla om att ge förslag på hur vi kan effektivisera produktionsflödet för dig vilket i slutändan sparar både tid och pengar åt dig.

Allt sitter i detaljerna

Med CAM-beredning krävs det kunniga och kompetenta medarbetare bakom skärmen och som också är proffs på detaljerna. Ett bra exempel på vår professionalitet är att vi om och om igen får förtroendet att skapa komplexa detaljer för till exempel kamerautrustning och sportutrustning men även designelement som kräver ett annat slags tänk. Så oavsett om du behöver få hjälp med prototyptillverkning, söker en mekanisk helhetslösning, vill producera oändliga serier eller reservdelar vill vi vara din partner i det arbetet.

Kontakta oss

13 + 13 =